Receptbeskrivning

Köttfärspaj eller piroger

Ingredienser för
köttfärsfyllning
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st morot
400 g nötfärs
3 msk kokosolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk spiskummin
1 msk oregano
1 tsk sambal oelek
1 st tomat
deg
50 g smör
4 st ägg
1 dl riven ost
100 g keso
1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 st ägg till pensling


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C. Köttfärsfyllningen
Finhacka löken och vitlöksklyftorna.
Riv den skalade moroten.
Stek färsen i en gryta tillsammans med kokosoljan.
Tillsätt de delade bitarna och låt fräsa med tills färsen är genomstekt.
Salta, peppra och tillsätt kryddorna tillsammans med sambal oelek.
Skär tomaten i mindre bitar och låt rinna av innan de läggs i grytan.
Låt puttra i ca 10 min.
Ställ åt sidan. Degen
Smält smöret i en kastrull.
Vispa äggen fluffigt i ca 3 minuter med elvisp.
Rör ner smöret, den rivna osten och keson.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner i smeten.
Arbeta ihop till en deg och låt svälla i 15 minuter. Paj
Ta 2/3 av degen och tryck ut den jämnt i en pajform ända upp till kanten.
(kan även använda små portions former)
Häll i fyllningen.
Ta resten av degen och kavla mellan plastfolie.
Gör ett fint mönster på pajen och pensla med det uppvispade ägget.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Piroger
Dela upp degen i 12 lika stora delar.
Rulla till bollar och kavla ut mellan plastfolie.
Klicka fyllningen på 6 st och lägg över de andra som lock.
Tryck till kanterna med gaffel så fyllningen inte åker ut.
Pensla med det uppvispade ägget.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Visningar: 125
Inlagt 2017-06-02 05:57:47