Receptbeskrivning

Glutenfria jordnötskakor

Ingredienser för
2.5 dl jordnötssmör
2 msk ljus sirap
2.5 dl muscovadosocker eller farin
1 st ägg
2 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
100 g chokladknappar
100 g hackad mandel


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
1. Häll jordnötssmöret i en bunke och arbeta det till en mjukmassa, tillsätt ljus sirap , muscovadosocker el farinsocker, Ägg, bikarbonat och salt och blanda i hop till en jämn msssa / deg. Tillsist tillsätt choklad knapparna och hackad mandel, blanda i hop.

2. Lägg degen i plastfolie och forma till en rulle. Lägg rullen i kylskåpet i 30 min

3. Sätt ugnen på 175 grader.

4. Lägg bakplåtspapper på en plåt

5. Tag ut rullen och skär i ca 1,5cm stora skivor, rulla skivorna till bollar och forma till kakor, enklast är att rulla till en boll och när du lägger den på plåten så plattar du till bollen till en kaka!:) hoppas du förstår hur jag menar

6. Grädda i nederdelen av ugnen i ca 8 min, tills de har fått lite färg, gräddar du längre blir de mer torra men det är en smaksak om man vill ha de lite mjuka el mer torra / cookie aktiga !

7. Låt svalna om man vill kan man antingen ringla över lite smält choklad el alternativt doppa halva kakan i smält choklad

Visningar: 341
Inlagt 2017-06-05 20:47:34