Receptbeskrivning

Gratinerade cannelloni med köttfärs

Ingredienser för
8 cannellonirör
400 g nötfärs
1 gul lök
1 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 dl buljong
2 dl crème fraiche
salt och malen vitpeppar
100 g riven ost
1 tsk oregano
smör att steka i
béchamelsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt och malen vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Köttfärsröra: Skala och finhacka löken. Fräs ihop köttfärs och lök i lite smör. Krydda med salt, peppar, oregano och tomatpuré. Häll på grädde och buljong och låt småkoka i 15 minuter.
2. Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Spä med den kokta mjölken och vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka i minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 200°. Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören. Lägg pastarullarna tätt i smord, ugnssäker form. Slå över béchamelsåsen och strö över den rivna osten. Sänk temperaturen i ugnen till 155°. Gratinera i ca 30 minuter.

Visningar: 387
Inlagt 2017-06-15 15:07:59