Receptbeskrivning
Linguine och kycklingsås med kokosmjölk
Ingredienser
för
400 g kungsörnen linguine fullkorn
3 st kycklingfilé(er) (ca 400 g)
2 msk rapsolja
1 st röd lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or) - 3
1.5 tsk ingefära ca färskriven
1 st röd paprika
300 g gröna bönor ca färska eller frysta
1 kokosmjölk (400 ml) lätt
1 st lime - 2
salt och peppar
3 st kycklingfilé(er) (ca 400 g)
2 msk rapsolja
1 st röd lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or) - 3
1.5 tsk ingefära ca färskriven
1 st röd paprika
300 g gröna bönor ca färska eller frysta
1 kokosmjölk (400 ml) lätt
1 st lime - 2
salt och peppar
Beskrivning
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Strimla kycklingfiléerna.
3. Skala och skiva lökarna. Skär paprikan i bitar och dela bönorna.
4. Stek kycklingen tillsammans med löken i lite olja i en het panna eller stekgryta.
5. Tillsätt paprika, bönor och ingefära som får fräsa med mot slutet. Blanda i kokosmjölk och låt det koka upp.
6. Smaksätt med lite pressad lime, salt och peppar.
Blanda såsen med den nykokta pastan. Servera med limeklyftor.
2. Strimla kycklingfiléerna.
3. Skala och skiva lökarna. Skär paprikan i bitar och dela bönorna.
4. Stek kycklingen tillsammans med löken i lite olja i en het panna eller stekgryta.
5. Tillsätt paprika, bönor och ingefära som får fräsa med mot slutet. Blanda i kokosmjölk och låt det koka upp.
6. Smaksätt med lite pressad lime, salt och peppar.
Blanda såsen med den nykokta pastan. Servera med limeklyftor.
Visningar: 421
Inlagt 2017-06-15 15:07:06

