Receptbeskrivning
Scampi med chili och vitlök
Ingredienser
för
24 st råa tigerräkor eller scampistjärtar, skala
1 st röd chilifrukt
3 st vitlöksklyftor
2 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
4 msk olivolja
3 msk koriander, hackad
salt
citronklyftor
ett gott bröd
1 st röd chilifrukt
3 st vitlöksklyftor
2 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
4 msk olivolja
3 msk koriander, hackad
salt
citronklyftor
ett gott bröd
Beskrivning
1. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Hacka vitlöken.
2. Fräs chili, vitlök, ingefära, spiskummin och paprikapulver i olivolja en stund utan att det tar färg.
3. Lägg i räkorna och stek dem i kryddblandningen 2-3 minuter. Räkorna är färdiga när de har en röd färg, det är viktigt att de inte översteks och blir torra.
4. Blanda i koriander och smaka av med salt.
2. Fräs chili, vitlök, ingefära, spiskummin och paprikapulver i olivolja en stund utan att det tar färg.
3. Lägg i räkorna och stek dem i kryddblandningen 2-3 minuter. Räkorna är färdiga när de har en röd färg, det är viktigt att de inte översteks och blir torra.
4. Blanda i koriander och smaka av med salt.
Visningar: 354
Inlagt 2017-06-18 17:11:09

