Receptbeskrivning

Rabarberpannacotta

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Rabarberpannacotta 4st små port

2dl kokosgrädde
1dl finstrimlad rabarber
2msk kokosflingor
1-2tsk honung
1tsk pressad citron
1st blad gelatin
1/2st vaniljstång


Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.

Blanda rabarbern med honung, kokos och citronsaft i en kastrull.

Dela vanlijstången och skrapa ner fröna i rabarbern, lägg även ner stången.

Smält rabarbern på svag värme i några minuter.

Häll på grädden och koka upp under omrörning.
Ta från värmen, ta upp vaniljstången och mixa med stavmixer, så kokosflingorna finfördelas.

Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i den varma blandningen.

Låt svalna en stund, så blir vaniljkornen jämnt fördelade och sjunker inte till botten.

Rör om innan du häller upp pannacottan i portionsformar eller glas, fyra stycken små desserter räcker den här satsen till.

Ställ i kylen för att stelna i några timmar.
Gör du pannacottan i formar, doppa dem en liten stund i hett vatten.

För en tunn kniv längs kanten, så blir det lätt att få den ur formen.

Visningar: 278
Inlagt 2017-06-19 17:37:11