Receptbeskrivning
Rabarberpannacotta
Ingredienser
för
Beskrivning
Rabarberpannacotta 4st små port
2dl kokosgrädde
1dl finstrimlad rabarber
2msk kokosflingor
1-2tsk honung
1tsk pressad citron
1st blad gelatin
1/2st vaniljstång
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
Blanda rabarbern med honung, kokos och citronsaft i en kastrull.
Dela vanlijstången och skrapa ner fröna i rabarbern, lägg även ner stången.
Smält rabarbern på svag värme i några minuter.
Häll på grädden och koka upp under omrörning.
Ta från värmen, ta upp vaniljstången och mixa med stavmixer, så kokosflingorna finfördelas.
Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i den varma blandningen.
Låt svalna en stund, så blir vaniljkornen jämnt fördelade och sjunker inte till botten.
Rör om innan du häller upp pannacottan i portionsformar eller glas, fyra stycken små desserter räcker den här satsen till.
Ställ i kylen för att stelna i några timmar.
Gör du pannacottan i formar, doppa dem en liten stund i hett vatten.
För en tunn kniv längs kanten, så blir det lätt att få den ur formen.
2dl kokosgrädde
1dl finstrimlad rabarber
2msk kokosflingor
1-2tsk honung
1tsk pressad citron
1st blad gelatin
1/2st vaniljstång
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
Blanda rabarbern med honung, kokos och citronsaft i en kastrull.
Dela vanlijstången och skrapa ner fröna i rabarbern, lägg även ner stången.
Smält rabarbern på svag värme i några minuter.
Häll på grädden och koka upp under omrörning.
Ta från värmen, ta upp vaniljstången och mixa med stavmixer, så kokosflingorna finfördelas.
Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i den varma blandningen.
Låt svalna en stund, så blir vaniljkornen jämnt fördelade och sjunker inte till botten.
Rör om innan du häller upp pannacottan i portionsformar eller glas, fyra stycken små desserter räcker den här satsen till.
Ställ i kylen för att stelna i några timmar.
Gör du pannacottan i formar, doppa dem en liten stund i hett vatten.
För en tunn kniv längs kanten, så blir det lätt att få den ur formen.
Visningar: 278
Inlagt 2017-06-19 17:37:11