Receptbeskrivning
Flamberad oxfilé med grönpepparsås
Ingredienser
för
Beskrivning
4 bitar oxfilé á 160 g
salt & svarpeppar
2 cl konjak
Grönpepparsås med chili:
1 msk smör
2 msk grönpeppar i lag
2 dl vatten
2 msk konjak
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kalvfond
1/2-1 msk fransk matlagningssenap
maizena+vatten
1 tsk chiliflakes eller färsk chili
salt & vitpeppar
sojakulör
Putsa köttet fritt från hinnor och fett. Stek köttet i lite smör. Salta och peppra. Lyft bort pannan så att den inte är under fläkten. Slå på spriten och tänd på. Fräs grönpepparen i smör i en gryta. Tillsätt vatten, konjak, grädde, fond och senap. Låt såsen koka upp. Red av med maizena löst i lite vatten. Sjud såsen ca 5 min. Smaka av med chiliflakes eller färsk chili, salt och ev. lite vitpeppar. Färga såsen med lite sojakulör. Såsen är godast osilad, men vill man inte ha pepparkornen kvar kan man slå den genom en sil innan den serveras.
salt & svarpeppar
2 cl konjak
Grönpepparsås med chili:
1 msk smör
2 msk grönpeppar i lag
2 dl vatten
2 msk konjak
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kalvfond
1/2-1 msk fransk matlagningssenap
maizena+vatten
1 tsk chiliflakes eller färsk chili
salt & vitpeppar
sojakulör
Putsa köttet fritt från hinnor och fett. Stek köttet i lite smör. Salta och peppra. Lyft bort pannan så att den inte är under fläkten. Slå på spriten och tänd på. Fräs grönpepparen i smör i en gryta. Tillsätt vatten, konjak, grädde, fond och senap. Låt såsen koka upp. Red av med maizena löst i lite vatten. Sjud såsen ca 5 min. Smaka av med chiliflakes eller färsk chili, salt och ev. lite vitpeppar. Färga såsen med lite sojakulör. Såsen är godast osilad, men vill man inte ha pepparkornen kvar kan man slå den genom en sil innan den serveras.
Visningar: 1395
Inlagt 2012-04-26 17:37:14

