Receptbeskrivning
Helstekt kotlett med kryddtäcke
Annika Björkheim via M F
Ingredienser
för
1 kg benfri fläskkotlett i bit
kalvfond
1 knippe hackad persilja
1 st citron, rivet skal
1 kruka finskuren färsk timjan
1 st vitlöksklyftor, finhackade
salt
peppar
4 msk ströbröd
6 msk olja
8 st mindre, halverade potatisar
2 msk olivolja
2 st stekpåsar
kalvfond
1 knippe hackad persilja
1 st citron, rivet skal
1 kruka finskuren färsk timjan
1 st vitlöksklyftor, finhackade
salt
peppar
4 msk ströbröd
6 msk olja
8 st mindre, halverade potatisar
2 msk olivolja
2 st stekpåsar
Beskrivning
1. Blanda ingredienserna till kryddtäcket (persilja, citronskal, timjan, vitlök, salt, peppar, ströbröd, olja). Rulla in köttet runtom. Lägg köttet i en stekpåse. Förslut och klipp ett hål i påsen på ovansidan. Placera påsen i en långpanna.
2. Häll olja till potatisen i en stekpåse. Blanda ner potatisen och saltet och förslut potatishalvorna så de blir glansiga runt om. Förslut, klipp hål i påsen och placera bredvid köttet. Sätt in mitt i ugn 175 grader 1 timme.
3. Klipp upp påsarna. Låt skyn från köttet rinna ner i en liten panna. Späd ev med lite fond och vatten. Koka upp. Skär köttet i tunna skivor och servera.
Matmagasinet 2/2 2007
2. Häll olja till potatisen i en stekpåse. Blanda ner potatisen och saltet och förslut potatishalvorna så de blir glansiga runt om. Förslut, klipp hål i påsen och placera bredvid köttet. Sätt in mitt i ugn 175 grader 1 timme.
3. Klipp upp påsarna. Låt skyn från köttet rinna ner i en liten panna. Späd ev med lite fond och vatten. Koka upp. Skär köttet i tunna skivor och servera.
Matmagasinet 2/2 2007
Visningar: 305
Inlagt 2017-06-22 17:12:21