Receptbeskrivning
Ingredienser för
2.5 dl hela vetekorn (eller quinoa eller raw bovete)
8 dl vatten
1 st glaskärl som rymmer 1-1.5 liter (två kärl om du vill göra det mesta av omgången)


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Rejuvelac gjord på groddat vete:

Gör så här:
Steg 1:
Blötlägg vetekorna i en glasburk över natten

Steg2:
Häll av vetekornen och skölj vetet. Sätt ett finmaskigt nät över burken med hjälp av ett gummiband. Förvara burken lutande på ett lagom varmt och mörkt ställe i 2-3 dagar. Skölj vetekornen i burken ca: 2ggr/dag.

Steg 3 efter 3dagar:
När vetekornen fått en liten "svans" som är lite längre än kornet självt är vetekornen färdiga för att göra rejuvelac.

Häll i 8 dl vatten i burken med kornen och sätt på ett lock. Förvara burken på ett varmt ställe i 48tim.

Steg 4:
Efter 48tim har vätskan i burken blivit svagt vit grumlig då är 1:a satsen med rejuvelac färdig. Tappa vätskan på flaska och förvara i kylen i upp till 7 dagar (datum märk den). Drick eller använd i rawfood matlagning/bakning.

Steg 5:
Släng inte vetekornen efter 1:a satsen utan häll på lika mycket vatten till och låt burken stå varmt i 24tim så har du ännu en sats med rejuvelac att förvara i kylen.

Släng inte ut vetekornen nu heller utan mata fåglarna med dem, när de blivit mjuka är det lättare för fåglarna att äta dem :-) annars släng vetekornen efter 2:a satsen.

Visningar: 277
Inlagt 2017-06-22 17:23:01