Receptbeskrivning
Halstrad råbiff med rödvinssmör
Ingredienser
för
800 g finmalen nötfärs, nymald
1 st rödlök, finhackad
1 msk fransk senap
1 msk kapris + spad
4 st sardeller, finhackade
1 msk smör/olja
4 st äggulor
1 msk tigersås
1 tsk worcestershire-sås
1 st rödlök, hackad
2 dl rödvin
100 g smör, rumstempererat
1 färsk timjan
1 st lagerblad, smulat
500 g grönsallad
1 st rödlök, finhackad
1 msk fransk senap
1 msk kapris + spad
4 st sardeller, finhackade
1 msk smör/olja
4 st äggulor
1 msk tigersås
1 tsk worcestershire-sås
1 st rödlök, hackad
2 dl rödvin
100 g smör, rumstempererat
1 färsk timjan
1 st lagerblad, smulat
500 g grönsallad
Beskrivning
1. Börja med rödvinssmöret. Skala och hacka rödlöken. Lägg den i en kastrull tillsammans med rödvinet och låt koka ihop. Vätskan ska nästan vara borta.
2. Blanda ner smulat lagerblad, hackad timjan och det rumstempererade smöret.
3. Rör ihop finhackad rödlök, senap, kapris + spad, sardeller, smör eller olja, äggulor, tigersås och worchestershiresås. Smaka av med salt och peppar.
4. Forma till 4 rektangulära biffar och halstra dem i torr panna.
5. Servera biffarna med rödvinssmöret och eventuellt en god grönsallad.
2. Blanda ner smulat lagerblad, hackad timjan och det rumstempererade smöret.
3. Rör ihop finhackad rödlök, senap, kapris + spad, sardeller, smör eller olja, äggulor, tigersås och worchestershiresås. Smaka av med salt och peppar.
4. Forma till 4 rektangulära biffar och halstra dem i torr panna.
5. Servera biffarna med rödvinssmöret och eventuellt en god grönsallad.
Visningar: 723
Inlagt 2017-06-22 17:27:11

