Receptbeskrivning

Torsk i ugn med dill- och citronsås

Ingredienser för
900 g fast potats
600 g torskfilé
salt & peppar
2 dl smetana
1 st fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 st kruka dill
1 st citron
250 g broccoli


  25 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina torsken om fryst används och låt den rinna av ordentligt.
Sätt ugnen på 225°C.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Lägg torsken i en ugnssäker form.
Salta och peppra.
Koka upp smetana med buljongtärning och vatten i en kastrull.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka dillen och rör ner i såsen.
Skölj och riv skalet av citronen och rör ner.
Smaka av med citronsaft.
Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skär broccolin i buketter, skala och strimla stjälken.
Koka allt mjukt några minuter i saltat vatten.
LÃ¥t rinna av.
Servera fisken med broccoli, potatis och resten av citronen skuren i klyftor.

Visningar: 442
Inlagt 2017-06-22 17:28:21