Receptbeskrivning
Ingredienser för
10 st potatisar
250 g lax
1 st gul lök i skivor
0.5 dl finhackad dill
salt
vitpeppar
1 msk ströbröd
lite smör
2 st ägg
4 dl mjölk
0.5 dl grädde
salt
peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka potatisen nästan färdig i en gryta med lättsaltat vatten. Låt den svalna, skala och skiva den. 2. Smörj en ugnssäker form, till exempel en avlång sockerkaksform, så är det lättare att stjälpa upp den färdiga laxpuddingen. Varva potatis, lök, dill och lax. Salta och peppra mellan varje lager. Är laxen väldigt salt behöver man inte salta så mycket. Avsluta med ett lager potatis. 3. Vispa ihop äggstanningen (ägg, mjölk, grädde, salt, peppar) och slå den över. Låt formen stå två timmar i kylen, eller gärna över natten, så hinner äggstanningen tränga in ordentligt. 4. Värm ugnen till 225 grader. Fördela ströbrödet över formen och klicka på lite smör. Grädda laxpuddingen i cirka 25 minuter, tills ytan har fått fin färg. 5. Låt den stanna i ett par minuter och stjälp sedan upp den på ett avlångt fat eller servera den direkt ur formen.

Visningar: 314
Inlagt 2017-06-22 18:15:42