Receptbeskrivning
Ingredienser för
1 l kokande vatten
0.5 st vitkålshuvud
1 st röd paprika
2 st korkar ättika
0.5 dl olja
5 msk vitvinsvinäger
0.5 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk oregano
2 tsk salt
1 krm svartpeppar finmalen


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Strimla vitkålen med kniv eller osthyvel. Lägg den strimlade vitkålen i ett durkslag. Koka upp vattnet och häll det över vitkålen och låt det rinna av ordentligt. Strimla paprikan. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och blanda ner vitkål och paprika i den. Blanda väl och lägg den ännu ljumma salladen i en plastskål med tättslutande lock och låt den kallna. Ställ pizzasalladen kallt så håller den upp till en vecka.

Visningar: 300
Inlagt 2017-06-22 18:18:25