Receptbeskrivning

Gyllene fisksoppa

Ingredienser för
400 g torskrygg
300 g laxfilé
400 g räkor (med skal)
0.5 st purjolök
1 st gul lök
1.5 tsk tomatpuré
2.5 dl matlagningsgrädde
1 st vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2.5 dl vitt vin
1.5 st fiskbuljongstärning
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 saffran
2 dl crème fraiche
1 st pressade vitlöksklyftor
salt
peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda ihop såsen och ställ i kylen. Smält smör i en gryta och fräs löken i det. Lägg i pressad vitlök, kryddor och fräs ihop.
2. Häll på vin, vatten, fiskbuljong och koka samman. Häll i grädde, crème fraiche och saffran, koka 15 minuter.
3. Så långt kan man göra klart. Precis innan serveringen lägg i den tärnade fisken och sjud i 6-7 minuter. 
4. Lägg upp i tallrik och garnera med rikligt med räkor och färsk timjan.
5. Servera såsen och eventuellt ett gott bröd.

Visningar: 334
Inlagt 2017-06-22 18:28:33