Receptbeskrivning
Klassisk köttsoppa
Ingredienser
för
1.5 l vatten
600 g nötkött
2 tsk salt
6 st vitpeppar, hel
1 st lagerblad
3 st morot/morötter
1 st purjolök(ar)
2 st palsternacka(or)
0.5 dl persilja, finhackad
vitpeppar, malen
600 g nötkött
2 tsk salt
6 st vitpeppar, hel
1 st lagerblad
3 st morot/morötter
1 st purjolök(ar)
2 st palsternacka(or)
0.5 dl persilja, finhackad
vitpeppar, malen
Beskrivning
1. Koka upp vattnet. Lägg i kött, salt, pepparkorn och lagerblad. Låt köttet koka i ca 1.5 timme eller tills det blir mört.
2. ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg rotsakerna i buljongen och låt dem koka i 10 min.
3. Skiva under tiden purjolöken, lägg i den och koka ca 10 min till.
4. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Soppan kan med fördel lagas dagen innan.
1 port:
167 kcal
8 g fett
3 g fibrer
2. ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg rotsakerna i buljongen och låt dem koka i 10 min.
3. Skiva under tiden purjolöken, lägg i den och koka ca 10 min till.
4. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Soppan kan med fördel lagas dagen innan.
1 port:
167 kcal
8 g fett
3 g fibrer
Visningar: 313
Inlagt 2017-06-28 19:59:08