Receptbeskrivning

Citron- och timjankyckling i lergryta

Ingredienser för
1 kyckling
1 chilifrukt
2 morötter
2 palsternackor
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk salt
0.5 svartpeppar
0.5 kruka timjan
citron


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Lägg en stor lergryta med lock i blöt ca 15 minuter. Dela och kärna ur chilin. Skala och skär morot och palsternacka i ca 2 cm stora bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala vitlöken och skär ev i klyftor. Lägg rotfrukter, rödlök och 2/3 av vitlöken i bottnen på lergrytan. Gnid in kycklingen med chilin, salt och peppar. Fyll kycklingen med resten av vitlöken och några timjankvistar. Lägg kycklingen i lergrytan. Lägg på resten av timjankvistarna och chilin. Häll över citronjuicen. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200°C. Tillaga kycklingen i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Skär ett snitt i den tjockaste delen av kycklingen och kontrollera att klar köttsaft sipprar ut. Servera gärna med ris och en tomat- och rödlökssallad toppad med fetaost (se tips nedan). För alla Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör bjuds.

Visningar: 77
Inlagt 2017-07-04 10:15:29