Receptbeskrivning

Laxgratäng med broccolimos

Ingredienser för
250 g broccoli
250 g blomkål
1 st äggula(or)
3 msk smör
1 mjölk (tillsätt lite i taget)
salt och peppar
500 g laxfilé
2 dl crème fraiche
1 msk hummerfond
1 st citron(er) (skalet av halva själva citronen skivar du tunt)
salt och peppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp rikligt med saltat vatten. Skär broccoli och blomkål i buketter och koka mjuka i några minuter.
2. Sila av och mosa grönsakerna (jag brukar använda elvisp) med äggula, parmesan och smör. Tillsätt mjölk tills moset får önskad mos-konsistens. Tillsätt skal av en halv citron och smaka av med salt och peppar.
3. Lägg laxen i en ugnsfast form. Klicka ut moset runt laxen.
4. Blanda crème fraiche, parmesan, hummerfond och skal av en halv citron. Salta och peppra. Häll såsen över laxen.
5. Skiva citronen och lägg på, och gratinera laxen i 15-20 minuter, tills den fått färg.

Recept och foto: Linnea Swärd

Visningar: 122
Inlagt 2017-07-06 18:09:07