Receptbeskrivning
			
			
			
			Chokladfudgetårta
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							150 g smör 
2 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe kallt
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad (gärna 70 proc kakaohalt
75 g smör rumstempererat
1 msk kakao
						
					2 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe kallt
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad (gärna 70 proc kakaohalt
75 g smör rumstempererat
1 msk kakao
Beskrivning
					
						ca 10 bitar1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.5. Pudra över kakao.Receptet kommer från ”Choklad” (Natur & Kultur) av Elisabeth JohanssonFoto: Susanna Blåvarg					
										Visningar: 237
Inlagt 2012-04-26 19:51:33
				 
					 
			
 





 1 min
  1 min