Receptbeskrivning
Palsternackssoppa med quesadilla
Ingredienser
för
500 g palsternacka
400 g potatis
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 tsk timjan
1 vatten
1 kycklingfond
1 burk kikärter
2 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 krm peppar
0.5 chilifrukt
100 ost
4 tortillabröd
400 g potatis
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 tsk timjan
1 vatten
1 kycklingfond
1 burk kikärter
2 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 krm peppar
0.5 chilifrukt
100 ost
4 tortillabröd
Beskrivning
Soppa: Skala och skär palsternacka, potatis, lök och vitlöksklyfta i bitar. Fräs grönsakerna i olja tillsammans med timjan i en stor kastrull i 3-4 minuter. Häll på vatten, konc kycklingfond och kikärter. Låt småkoka 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät med stavmixer. Häll i mjölk. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Quesadilla: Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Riv osten. Fördela osten och chilin på hälften av tortillabröden. Lägg på resten av tortillabröden som lock. Stek i en torr teflonpanna på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Skär varje tortilla i 4 bitar och servera med soppan. För alla Äggfri, men kontrollera fonden och brödet. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Visningar: 302
Inlagt 2017-07-09 09:44:13

