Receptbeskrivning

Vegetarisk lasagne

Ingredienser för
2 st morötter
2 st zucchini
2 st gul lök
1 burk svarta bönor
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
röd chili
1 msk olja
1 burk krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk salt
0.5 tsk socker
1 krm svartpeppar
0.5 kruka basilika
250 g bladspenat
200 g fetaost
10 st lasagneplattor
150 g riven ost


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin och paprikan i bitar. Skala lök och vitlök och hacka dem. Hacka även chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan. Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, svarta bönor, salt, socker och peppar. Låt allt puttra i 10 minuter. Tillsätt strimlade basilikablad. Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form. Tina spenaten (krama ut all vätska) och strö över hälften av den och fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Överst ett lager röd sås och riven ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Servera med färsk rucolasallad.

Visningar: 296
Inlagt 2017-07-09 20:08:05