Receptbeskrivning
Leilas blåbärsmuffins
Ingredienser
för
Beskrivning
Leilas blåbärsmuffins
100g smör
2st ekologiska ägg
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2dl ekologisk mjölk 3%
1st citron, skalet
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 nypa salt
200g frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader).
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små muffins.
100g smör
2st ekologiska ägg
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2dl ekologisk mjölk 3%
1st citron, skalet
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 nypa salt
200g frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader).
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små muffins.
Visningar: 908
Inlagt 2017-07-21 19:43:27






30 min