Receptbeskrivning

Laxbiffar med dilltzatziki och blomkålsbulgur

Ingredienser för
600 g laxfilé
1 st ägg
0.5 dl grädde
0.5 dill
1 tsk citronsaft
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
olivolja
2.5 dl turkisk yoghurt
0.5 dill
0.5 st gurka
1 tsk citronsaft
1 st vitlöksklyfta(or)
salt och svartpeppar
4 prt bulgur
1 grönsaksbuljong
0.5 blomkål
1 msk olivolja
salt och svartpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Börja med att tvätta citronen och riv skalet. Lägg skalet i en bunke och ställ åt sidan.

2. Biffar: Ta bort ev skinn från laxen och lägg den i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, dill, senap, citronsaft, salt och peppar. Mixa till en smet.

3. Blomkålsbulgur: Koka bulgur efter anvisning på paketet, gärna med lite buljong. Skölj och finhacka blomkålen och blanda med de rivna citronskalet. Tillsätt citronsaft och olja och blanda om. Salta pch peppra.

4. Dilltzatziki: Tvätta och riv gurkan på ett rivjärn och pressa ur saften ordentligt. Blanda yoghurten med gurkan, finhackad dill och pressad vitlök. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.

5. Biffar: Hetta upp en stekpanna med lite olja och klicka ut fisksmeten med en sked till biffar direkt i pannan. Stek biffarna 3-4 min på båda sidor tills dem får en fin gyllenbrun färg och är helt genomstekta.

6. Blomkålsbulgur: Blanda ner den kokta bulgurn med blomkålen och blanda om.

Servera fiskbiffarna med blomkålsbulgur och dilltzatziki.

Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd

Näringsvärde:
Kcal: 693
Fett: 42 g
Protein: 43 g
Kolhydrater: 34 g

Visningar: 264
Inlagt 2017-07-30 23:12:55