Receptbeskrivning
Tunnbrödrullar med kryddig hummus och krispiga groddar
Ingredienser
för
4 st tunnbröd
4 st kokta potatisar
alfalfagroddar, solrosskott eller dyl.
inlagd gurka
150 g riven ost
1 st stor vitlöksklyfta
st pressad citron
2 tsk spiskummin
2 msk rapsolja
örtsalt
1 msk ättika
2 msk socker
3 msk vatten
4 st kokta potatisar
alfalfagroddar, solrosskott eller dyl.
inlagd gurka
150 g riven ost
hummus
400 g kikärtor 1 st stor vitlöksklyfta
st pressad citron
2 tsk spiskummin
2 msk rapsolja
örtsalt
syrad rödlök
1 st rödlök 1 msk ättika
2 msk socker
3 msk vatten
Beskrivning
Skölj kikärtorna ordentligt och mixa dem tillsammans med rapsolja, vitlök, spiskummin och citronsaft tills röran är slät. Smaka av med örtsalt.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Blanda ned löken och låt stå, minst 30 min.
Bred ett rejält lager kikärtsröra på tunnbröden och varva därefter groddar, potatis, ost, lök och gurka och rulla ihop.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Blanda ned löken och låt stå, minst 30 min.
Bred ett rejält lager kikärtsröra på tunnbröden och varva därefter groddar, potatis, ost, lök och gurka och rulla ihop.
Visningar: 285
Inlagt 2017-08-04 09:14:13