Receptbeskrivning
Kyckling Stroganoff
Ingredienser
för
4 ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g kycklinglår
3 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong
2 dl lättcrème fraiche
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g kycklinglår
3 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong
2 dl lättcrème fraiche
Beskrivning
Koka ris eller gryn enligt förpackningens anvisning. Skala och skiva gul lök och vitlök. Stek löken mjuk i 1/3 av matfettet och ta upp den. Bryn kycklingen i omgångar i resten av matfettet. Krydda med salt och peppar. Rör ner lök, paprikapulver och tomatpuré. Tillsätt buljong och crème fraiche. Låt sjuda ca 10 minuter. Servera med ris eller annat gryn. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Visningar: 306
Inlagt 2017-08-06 17:10:18

