Receptbeskrivning

Jamie Olivers vitlöksfrästa grönsaker

Ingredienser för
grönsaker 6 rejäla nävar (se beskrivning)
olivolja
2 st vitlöksklyfta(or) skivade
havssalt
svartpeppar nymalen
1 st citron(er) saften


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanchera kålblad och mangold i kokande saltat vatten i ett par minuter. Låt rinna av i ett durkslag och låt svalna lite.

2. Häll en rejäl skvätt olivolja i en stor stekpanna och lägg i vitlöken. Tillsätt salladsbladen och därefter de blancherade bladen så snart vitlöken börjar få en aning färg. Fräs på medelvärme i 4–5 minuter och rör om hela tiden. Tillsätt örterna och fräs ytterligare en minut.

3. Ta av från värmen och krydda med salt och peppar. Tillsätt en aning god olivolja och smaka av med pressad citron.

Receptet är komponerat av Jamie Oliver och kommer ur boken: Jamies Italien, Albert Bonniers förlag.
Foto: David Loftus och Chris Terry

Man kan använda olika slags grönsaker, som mangold och salladskål och även romansallat. Använd gärna spenat, rucola, vattenkrasse och några gula endiveblad samt örter som basilika, persilja, harsyra och fänkålsdill för att få en god blandning. Blanchera de kraftigare bladen först.


Fler recept från Jamies Italien:Vitlöksfrästa grönsaker
Spaghetti med räkor och rucola Lätthalstrad carpaccio med rosmarin och svamp
Mormor Fangittas tonfisk i gryta
Auberginegratäng
Citronsorbet
Crostini
Crostini - grundrecept
Med färska örter och körsbärstomater
Med ärt- och bondbönspuré
Med vitlök och cannellinibönor
Med tomater och oliver

Visningar: 660
Inlagt 2012-04-27 00:53:50