Receptbeskrivning

Vegetarisk köttfärslimpa

Ingredienser för
2 dl kokt råris
2 dl riven ost
2 dl valnötter
2 st små gula lökar
2 st ägg
olja
1 tsk kumminfrön
1 krm svartpeppar
tsk salt


  80 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Börja med att koka riset. Under tiden riset kokar, riv osten och mal valnötterna i till exempel en mandelkvarn eller matberedare. Hacka lök och fräs den i olja.

2. Vispa ägg i en bunke. Rör sen ner de malda valnötterna, riven ost, det kokta riset, löken och kryddorna. Ibland rostar jag kumminfröna i en torr panna för mer smak.

3. Lägg massan i en smord form. Grädda 30 minuter i 175°, gräddtiden kan dock variera beroende på vilken typ av ugn du har hemma.

4. Servera din vegetariska köttfärslimpa tillsammans med de tillbehören du har valt. Mums!

Visningar: 552
Inlagt 2017-08-06 17:55:56