Receptbeskrivning
			
			
			
			Kebab med smakrik bulgur
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							400 g köttfärs 
3 dl bulgur (eller couscous)
3 dl buljong (vatten + tärning)
1 ägg
0.5 tsk stött spiskummin
0.5 tsk malen koriander
0.5 tsk malen kanel
1 tsk salt
1 krm peppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad gul lök
1 dl hackad persilja
1 msk färsk mynta (eller torkad)
						
					3 dl bulgur (eller couscous)
3 dl buljong (vatten + tärning)
1 ägg
0.5 tsk stött spiskummin
0.5 tsk malen koriander
0.5 tsk malen kanel
1 tsk salt
1 krm peppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad gul lök
1 dl hackad persilja
1 msk färsk mynta (eller torkad)
Beskrivning
					
						 Häll kokande buljong (vatten + tärning) över fin bulgur eller couscous och låt stå i ca 5 minuter.  Tillaga kebab under tiden. Blanda köttfärs med ägg, stött spiskummin, malen koriander, malen kanel, salt, peppar, vitlök och gul löken till en färs.  Forma färsen till stora avlånga köttbullar. Stick en lång träpinne igenom.  Grilla i grillpanna i ca 5 minuter per sida. Smaksätt bulgurn med hackad persilja och hackad färsk mynta eller torkad.  Servera kebaben med bulgur/couscous och en sallad på isberg och citron. 					
										Visningar: 436
Inlagt 2017-08-07 15:33:10
				
					
			





  0 min.jpg)