Receptbeskrivning

Äppelkaka á la GI

Ingredienser för
g smör
dl mjölk
st ägg
dl dinkelmjöl
dl fullkornsmjöl av dinkel
tsk bakpulver
st äpplen
msk kanel
dl sesamfrön


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en sockerkaksform och bröa den med sesamfrön.
2. Skala och skär äpplena i klyftor och doppa dem i kanel.
3. Smält smöret och häll därefter i mjölken. Vispa ägg och socker (sötningsmedel) pösigt med elvisp och tillsätt sedan mjölken och smöret. Mixa mjöl och bakpulver och rör ner det i blandningen så att smeten blir smidig.
4. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på ett fat.

Visningar: 483
Inlagt 2012-04-27 00:59:04