Receptbeskrivning
KÃ¥lpudding
Ingredienser
för
1 kg vitkål
2 msk sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g blandfärs
1 st Ägg
2 msk soja
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
0.5 tsk salt
1 msk sirap
2 krm svartpeppar
2 msk sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
färs
1 st gul lök 500 g blandfärs
1 st Ägg
2 msk soja
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
0.5 tsk salt
1 msk sirap
2 krm svartpeppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort den hårda mittstocken på 1 kg vitkål. Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja cirka 5 minuter utan att det bränns. Lägg i en bunke och smaksätt med 2msk sirap, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Skala och hacka 1 gul lök fint. Blanda löken med 500g blandfärs, 1 ägg, 2 msk soja, 1 dl vispgrädde, 1 msk kalvfond, 1 msk sirap, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg hälften av kålen i en smord ugnsfast form. Lägg på färsen och täck med resterande kål. Grädda mitt i ugnen cirka 40 min.
Visningar: 341
Inlagt 2017-08-07 19:50:56

