Receptbeskrivning

Plommon- och salviaspäckad skinkstek

Ingredienser för
1 krm skinkstek
100 g torkade plommon
1 kruka salvia
3 st morötter
3 st stänger selleri
150 g blomkål
3 st charlottenlökar
6 st vitlöksklyftor
3 msk provencalsk olivolja
1 dl koncentrerad svartvinbärsjuice
2 dl vittvin/rosévin
2 dl vatten
salt & peppar
steksnöre


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skär en djup skåra längs med steken så att den sitter ihop i ena långsidan. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn steken runt om, samt den uppskurna ytan inuti.

Lägg ut steken och placera ut plommon och kvistar med salvia inuti.
Vik ihop och knyt med ett steksnöre.

Ha ner hackad morot, selleri, blomkål, schalottenlök och pressad vitlök i slökokaren.
Gnid in steken med olja och riv över salt och peppar.
Lägg ner den i slökokaren och slå sedan på svartvinbärsjuice, vin, vatten och kryddor.
Kör 6-7 timmar, lägsta temperaturen i Crock Poten.


Visningar: 271
Inlagt 2017-08-07 19:56:49