Receptbeskrivning
Fläsklägg med rotmos
Ingredienser
för
1.25 kg rimmat fläsklägg
1 l vatten
1 msk salt
6 st kryddpepparkorn
6 st vitpepparkorn
3 st lagerblad
2 tsk timjan
rotmos
3 st gula lökar i bitar
1 kg kålrot i bitar
3 st morötter i bitar
5 st potatisar i bitar
2 dl vatten
smör
salt, peppar
1 l vatten
1 msk salt
6 st kryddpepparkorn
6 st vitpepparkorn
3 st lagerblad
2 tsk timjan
rotmos
3 st gula lökar i bitar
1 kg kålrot i bitar
3 st morötter i bitar
5 st potatisar i bitar
2 dl vatten
smör
salt, peppar
Beskrivning
8-10 timmar på låg. 1. Lägg i kött (1 - 1, 25 kg)och grönsaker, vatten och kryddor i grytan.
2. Koka i 8-10 timmar. Köttet ska lossna från benet.
3. Ta upp köttet och löken. Stöt grönsakerna med en potatisstöt.
4. Späd moset med spadet, tillsätt smör, salt och peppar.
5. Servera fläskläggen i skivor med moset och senap. Recept lånat från:
http://www.crockpot.se/recept/flasklagg-och-rotmos/
2. Koka i 8-10 timmar. Köttet ska lossna från benet.
3. Ta upp köttet och löken. Stöt grönsakerna med en potatisstöt.
4. Späd moset med spadet, tillsätt smör, salt och peppar.
5. Servera fläskläggen i skivor med moset och senap. Recept lånat från:
http://www.crockpot.se/recept/flasklagg-och-rotmos/
Visningar: 358
Inlagt 2017-08-07 19:58:44

