Receptbeskrivning

Indisk fisksoppa – fisk och curry i en fantastisk kombination

Ingredienser för
2 morötter
1 fänkålsstånd
1 purjolök
3 potatisar, fasta
1 msk smör
2 vitlök
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 vatten
1 msk vitvinsvinäger
3 hönsbuljongtärningar, eller grönsaks­bulj
1.5 dl vispgrädde
400 g sejfilé, eller torskfilé
2 dl sojabönor
50 g babyspenat, färsk
200 g räkor, skalade
1 msk fryst dill
naanbröd
1 dl matyoghurt
dill


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Indisk fisksoppa
 
1. Skala morötterna, skär morötter, fänkål, purjolök och potatis i bitar. Fräs dem i smör och pressa i vitlöken. Strö över curry och gurkmeja.
2. Häll på vatten och vinäger. Tillsätt buljongtärningarna. Sjud ca 10 min under lock. Rör ner grädden.
3. Skär fisken i bitar. Lägg i fisk och sojabönor. Sjud ca 3 min, vänd ner spenat, räkor och dill. Servera med varma naanbröd. Toppa med matyoghurt och dill.

Visningar: 262
Inlagt 2017-08-07 20:04:28