Receptbeskrivning

Karamelliserad lax

Ingredienser för
4 st laxfilé, portionsbitar
5 msk socker
1 st ingefära
3 st vitlöksklyftor
1 st chili, röd
1 msk fisksås


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skiva ingefära och vitlöksklyftor.

Placera en stor stekpanna med hög kant eller en wok på medelhög värme. Lägg i socker och 2 msk vatten och koka i 5 minuter, rör runt i pannan då och då så det inte bränner tills du har en mörk karamell.

Lägg i laxfiléer, vitlök, chili och ingefära, blanda ordentligt så allt täcks av den karamelliserade såsen.
Häll i 1 dl vatten och fisksås och låt det koka. Sänk värmen och koka i 6-8 minuter tills laxen tillagas.

Ta bort från värmen. Garnera med koriander och salladslök eller bönor.



Servera genast.

Visningar: 278
Inlagt 2017-08-07 20:09:21