Receptbeskrivning
Karamelliserad lax
Ingredienser
för
4 st laxfilé, portionsbitar
5 msk socker
1 st ingefära
3 st vitlöksklyftor
1 st chili, röd
1 msk fisksås
5 msk socker
1 st ingefära
3 st vitlöksklyftor
1 st chili, röd
1 msk fisksås
Beskrivning
Skiva ingefära och vitlöksklyftor.
Placera en stor stekpanna med hög kant eller en wok på medelhög värme. Lägg i socker och 2 msk vatten och koka i 5 minuter, rör runt i pannan då och då så det inte bränner tills du har en mörk karamell.
Lägg i laxfiléer, vitlök, chili och ingefära, blanda ordentligt så allt täcks av den karamelliserade såsen.
Häll i 1 dl vatten och fisksås och låt det koka. Sänk värmen och koka i 6-8 minuter tills laxen tillagas.
Ta bort från värmen. Garnera med koriander och salladslök eller bönor.
Servera genast.
Placera en stor stekpanna med hög kant eller en wok på medelhög värme. Lägg i socker och 2 msk vatten och koka i 5 minuter, rör runt i pannan då och då så det inte bränner tills du har en mörk karamell.
Lägg i laxfiléer, vitlök, chili och ingefära, blanda ordentligt så allt täcks av den karamelliserade såsen.
Häll i 1 dl vatten och fisksås och låt det koka. Sänk värmen och koka i 6-8 minuter tills laxen tillagas.
Ta bort från värmen. Garnera med koriander och salladslök eller bönor.
Servera genast.
Visningar: 278
Inlagt 2017-08-07 20:09:21