Receptbeskrivning
Halloumi med bulgursallad och soltorkade tomater
Ingredienser
för
1.5 halloumi
1 msk olja
2 dl bulgur
1 st grönsaksbuljongtärning(ar)
11 st soltorkade tomater i olja samt 3 msk av lagen
3 dl kikärtor, kokta (eller borlottibönor)
1 dl bladpersilja hackad
1 basilika
0.5 st vitlöksklyfta(or) pressad
0.5 msk vinäger
peppar
1 msk olja
2 dl bulgur
1 st grönsaksbuljongtärning(ar)
11 st soltorkade tomater i olja samt 3 msk av lagen
3 dl kikärtor, kokta (eller borlottibönor)
1 dl bladpersilja hackad
1 basilika
0.5 st vitlöksklyfta(or) pressad
0.5 msk vinäger
peppar
Beskrivning
1. Koka bulgur med buljongtärning enligt anvisningar på förpackningen.
2. Skär tomaterna i små bitar och hacka persiljan. Skär basilikan i mindre bitar. Låt bulgur svalna och tillsätt kokta kikärter. Blanda ner resten av ingredienserna i en stor skål.
3. Stek halloumi i några droppar olivolja. Använd gärna fettspray.
Näringsvärde per portion:
Energi: 420 kcal
Kolhydrater: 35 g
Protein: 23 g
Fett: 19 g
2. Skär tomaterna i små bitar och hacka persiljan. Skär basilikan i mindre bitar. Låt bulgur svalna och tillsätt kokta kikärter. Blanda ner resten av ingredienserna i en stor skål.
3. Stek halloumi i några droppar olivolja. Använd gärna fettspray.
Näringsvärde per portion:
Energi: 420 kcal
Kolhydrater: 35 g
Protein: 23 g
Fett: 19 g
Visningar: 272
Inlagt 2017-08-09 07:42:26