Receptbeskrivning
Bananrutor med nougat och hasselnötter
Ingredienser
för
Beskrivning
100 g smör
2,5 dl socker
2 msk mjölk
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2ägg
2 mogna bananer
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
250 g nougat
1 dl rostade hasselnötter
1) Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda i socker, mjölk, salt och vaniljsocker.
Separera äggen och tillsätt gulorna i
smeten tillsammans med de mosade bananerna.
2) Blanda ihop mjöl och bakpulver
och rör ner i smeten. Vispa sedan
vitorna till hårt skum och vänd ner
dem.
3) Häll blandningen i en bröad
fyrkantig form, cirka 20x3o cm.
Grädda i cirka 20 minuter i 175 grader.
Ta hellre ut kakan för tidigt än för sent
så den blir saftig och god.
4) Smält nougaten på låg värme i en kastrull.
Häll den sedan över den avsvalnade kakan.
Hacka de rostade hasselnötterna och strössla
över kakan. Ställ in ikylskåpet i någon timme
så att nougaten stelnar något.
Skär kakan i rutor och servera gärna
med en klick grädde.
2,5 dl socker
2 msk mjölk
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2ägg
2 mogna bananer
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
250 g nougat
1 dl rostade hasselnötter
1) Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda i socker, mjölk, salt och vaniljsocker.
Separera äggen och tillsätt gulorna i
smeten tillsammans med de mosade bananerna.
2) Blanda ihop mjöl och bakpulver
och rör ner i smeten. Vispa sedan
vitorna till hårt skum och vänd ner
dem.
3) Häll blandningen i en bröad
fyrkantig form, cirka 20x3o cm.
Grädda i cirka 20 minuter i 175 grader.
Ta hellre ut kakan för tidigt än för sent
så den blir saftig och god.
4) Smält nougaten på låg värme i en kastrull.
Häll den sedan över den avsvalnade kakan.
Hacka de rostade hasselnötterna och strössla
över kakan. Ställ in ikylskåpet i någon timme
så att nougaten stelnar något.
Skär kakan i rutor och servera gärna
med en klick grädde.
Visningar: 204
Inlagt 2017-08-11 18:34:46






0 min.jpg)