Receptbeskrivning

Kanelbrownie med saffransglasyr

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ca 12 bitar

Du behöver:

150 g mörk (70 %) choklad
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
1 msk kanel
2 dl vetemiöl
100 g skalade pistaschnötter

Saffransglasyr:
0,25 g (1/2 gaket) saffran
1 dl visggrädde
200 g vit choklad

1. Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en ugnsfast form, ca
20x30 cm. Hacka chokladen och
smält den på svag värme i en
kastrull tillsammans med smöret.

2. Vispa socker, ägg och kanel till
en ljus och luftig smet. Häll ner
den smälta chokladen och
blanda. Sikta ner mjölet och rör
tills smeten är jämn. Hacka pis-
taschnötterna och rör ner även
dem.

3. Häll smeten i formen och
grädda i ca 25 minuter. Den ska
vara kladdig inuti men fast på
ytan. LÃ¥t svalna.

4. Koka upp saffran och grädde.
Dra kastrullen från plattan. Låt
stå och dra i en halvtimme. Koka.
upp igen och dra åt sidan. Hacka
chokladen och rör ner den i saff-
ransgrädden.

5. Låt glasyren stelna något
innan du brer den över den kalla
kakan.

Visningar: 1288
Inlagt 2017-08-11 18:52:36