Receptbeskrivning

Lax- och räksoppa

Ingredienser för
400 g räkor
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
1 tsk tomatpuré
8 dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
300 g laxfilé
4 potatisar


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala räkorna. Skala och hacka löken. Fräs lök och räkskal i olja någon minut.
Tillsätt tomatpuré. Häll på buljongen. Låt småkoka ca 15 min. Sila av skalen.

Koka upp buljongen och tillsätt vinet. Smaka av soppan med salt och peppar.

Skär laxen i kuber. Halstra dem snabbt i stekpanna. Fördela lax, och potatis i sopptallrikarna. Häll soppan över.

Servera med räkcanapé. Smörstek en skiva vitt bröd och lägg rensade räkor ovanpå.

Visningar: 240
Inlagt 2017-08-19 06:46:09