Receptbeskrivning
Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Fetaostpaj med soltorkade tomater & svarta oliver Tillagning: 25-30 min i 200 grader Pajdeg: 3-3 1/2 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk creme fraiche 0,5 tsk salt Fyllning: 1 gullök 100 g fetaost halva burken av soltorkade tomater 15 st svarta oliver 1 knippe färsk ruccolasallad 1 msk färsk timjan (gå bra med torkad också) 2-3 tomater 2 dl riven ost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 stora ägg 200 g creme fraiche Gör så här: Smula sönder matfettet med vetemjölet med fingertopparna. Tillsätt creme fraichen och arbeta samman till en deg. Plasta in och ställ in i kylskåpet i ca 30 min. Sätt på ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter. Hacka gullöken och fräs i stekpanna tills den blir gyllenbrun. Skölj av ruccolan med vatten. Skär soltorkade tomater i tunna strimlor, dela oliverna i mitten och smula sönder fetaosten. Blanda alla ingredienserna med löken i en skål. Ta resterande creme fraiche och vispa ihop med äggen och krydda med salt, peppar och timjan. (Blir äggblandningen för lite tillsätt extra gräddfil eller matlagninggrädde). Häll grönsakerna och äggblandningen i pajformen och garnera med riven ost och skivade tomater. Grädda i 200 grader i ca 25-30 minuter. Garnera med extra färsk eller torr timjan över. Klart att servera!

Visningar: 123
Inlagt 2017-08-19 18:45:51