Receptbeskrivning

Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika

Ingredienser för
1 lök
180 g paprika
1 msk olivolja
2 krossade tomater
1 l hönsbuljong
1 tsk oregano
3 dl pasta
2 vitlöksbaguetter
1 basilika
1 tsk strösocker
150 g mozzarella
salt och peppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och hacka löken. Låt paprikan rinna av och skär den i strimlor. Fräs lök och paprika i oljan ca 3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, buljong, oregano och pasta. Låt koka under lock tills pastan är klar enligt koktidsanvisningen på förpackningen. Rör då och då. Värm under tiden bröden enligt anvisning på förpackningen. Rör ner basilikan i soppan. Smaka av med socker, salt och peppar. Toppa soppan med bitar av mozzarella och servera genast med vitlöksbröden. För alla Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.Glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.Laktosfri: ersätt mozzarella med t ex laktosfri salladsost, kontrollera innehållet i brödet.Mjölkproteinfri: ersätt fetaost med mjölkfritt alternativ, t ex tofu, kontrollera innehållet i brödet.Äggfri: välj äggfri pasta.

Visningar: 386
Inlagt 2017-08-23 18:33:12