Receptbeskrivning
Citronma med betor, äpple och pepparrotsyoghurt
Ingredienser
för
250 g klyftade, kokta rödbetor
1 st urkärnad rött äpple
0.5 tsk finrivet citronskal
1.5 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
0.5 tsk salt
0.25 tsk peppar
62 g skuren grönkål
1 dl grekisk yoghurt
1 msk finriven pepparrot
2 st laxbitar
salt
peppar
1 msk färskpressad citronjuice
1 st urkärnad rött äpple
0.5 tsk finrivet citronskal
1.5 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
0.5 tsk salt
0.25 tsk peppar
62 g skuren grönkål
1 dl grekisk yoghurt
1 msk finriven pepparrot
2 st laxbitar
salt
peppar
1 msk färskpressad citronjuice
Beskrivning
1. sätt ugnen på 225°c
2. lägg laxen på en bakpappersklädd plåt. ringla över citronjuice och krydda med salt och peppar.
3.blanda rödbetor och äpple med 2/3 av olivoljan, citronskal, citronjuice, salt och peppar och fördela runt laxen. ställ in i ugnen i 10min.
4. bland grönkål med resten av olivolja. ta ut plåten och strö över kålen, ställ in ytterligare ca 5min.
5. blanda grekisk yoghurt och pepparrot. smaka av med salt och peppar.
6. servera
2. lägg laxen på en bakpappersklädd plåt. ringla över citronjuice och krydda med salt och peppar.
3.blanda rödbetor och äpple med 2/3 av olivoljan, citronskal, citronjuice, salt och peppar och fördela runt laxen. ställ in i ugnen i 10min.
4. bland grönkål med resten av olivolja. ta ut plåten och strö över kålen, ställ in ytterligare ca 5min.
5. blanda grekisk yoghurt och pepparrot. smaka av med salt och peppar.
6. servera
Visningar: 233
Inlagt 2017-08-31 08:56:26






45 min