Receptbeskrivning
stenåldersbröd
Ingredienser
för
Beskrivning
1 stenåldersbröd (det blir 25 skivor totalt):
150 g mandlar
100 g sesamfrön
100 g linfrön
100 g solrosfrön
150 g pumpakärnor
1 dl rapsolja
2 tsk havssalt
5 små ägg
Mal mandlarna i en mixer. Blanda dem med de andra fröna och kärnorna i en skål.
Bland dem med de övriga frön och kärnor i en skål.
Vispa äggen, och tillsätt dem tillsammans med havssalt och rapsolja
Lägg degen i en rågbrödsform med teflonbeläggning och grädda stenåldersbrödet i 160 grader i 70 minuter. Låt det svalna helt i formen.
Förvara stenåldersbrödet inpackat i en kökshandduk i en plastpåse i kylskåpet.
150 g mandlar
100 g sesamfrön
100 g linfrön
100 g solrosfrön
150 g pumpakärnor
1 dl rapsolja
2 tsk havssalt
5 små ägg
Mal mandlarna i en mixer. Blanda dem med de andra fröna och kärnorna i en skål.
Bland dem med de övriga frön och kärnor i en skål.
Vispa äggen, och tillsätt dem tillsammans med havssalt och rapsolja
Lägg degen i en rågbrödsform med teflonbeläggning och grädda stenåldersbrödet i 160 grader i 70 minuter. Låt det svalna helt i formen.
Förvara stenåldersbrödet inpackat i en kökshandduk i en plastpåse i kylskåpet.
Visningar: 558
Inlagt 2017-09-17 16:36:51






30 min