Receptbeskrivning

Masala med kikärtor och spenat

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Masala med kikärter och spenat 4-6pers

2förp kokta kikärter (à 380 g)
2st rödlökar
4st vitlöksklyftor
2krm kardemummakärnor
2st kanelstänger
10st svartpepparkorn
2st kryddnejlikor
2st lagerblad
2tsk chiliflakes
1dl rapsolja
2msk riven ingefära
2msk tomatpuré
1tsk gurkmeja
1tsk garam masala
1tsk salt
5dl vatten
3msk färskpressad citronjuice
2förp färsk bladspenat (à 65 g)

kokt basmatiris
ev naanbröd


Skala och hacka lök och vitlök.

Fräs kardemumma, kanel, pepparkorn, kryddnejlikor, lagerblad och chiliflakes i rapsoljan ca 3 minuter i en stor stekpanna.

Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 2 minuter under omrörning.

Tillsätt tomatpuré, gurkmeja, garam masala och salt. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll i vattnet, koka upp och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Rör om då och då.

Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt kikärtorna och låt koka 10–15 minuter till. Rör då och då, tillsätt ev mer vatten.

Mosa försiktigt några få kikärter, så att de »reder« grytan lite. Smaka av med citronjuice och ev mer salt.
Ta pannan från värmen och vänd ner spenaten.

Servera med ris och ev naanbröd.

Visningar: 391
Inlagt 2017-09-30 10:09:50