Receptbeskrivning
Panna på torsk med fänkål och citron
Ingredienser
för
700 g torskfilé
smör
salt
peppar
0.5 st fänkål
1 st scharlottenlök hackad
1 st morot tunt skivad
1.5 dl vitt vin
1 dl vatten
0.5 st fiskbuljong
2 msk citronsaft
2 dl creme fraiche
potatis
citronskal
smör
salt
peppar
0.5 st fänkål
1 st scharlottenlök hackad
1 st morot tunt skivad
1.5 dl vitt vin
1 dl vatten
0.5 st fiskbuljong
2 msk citronsaft
2 dl creme fraiche
potatis
citronskal
Beskrivning
Skär fisken i kuber.
Stek dem hastigt i smör så att de får färg, de ska inte stekas igenom. '
Lyft över till ett fat.
Tillsätt lite mer smör i pannan, fräs fänkål, schalottenlök och morot.
Häll på vin, vatten, fond och pressad citron.
Koka ihop i 5–6 minuter, rör i creme fraiche och koka upp.
Lägg i fisken och koka den färdig i 2–3 minuter.
Smaka av med salt och peppar, strö över rivet citronskal, garnera med fänkålsdill eller vanlig dill.
Servera med kokt eller pressad potatis.
Visningar: 304
Inlagt 2017-10-31 05:55:50