Receptbeskrivning

Indisk sötpotatisgryta med flagad mandel och mango chutney

Ingredienser för
2 dl ris
1 st sötpotatis
1 st bakpotatis
3 st vitlöksklyfta(or)
1 st röd chili, t ex spansk peppar
2 msk neutral olja
1 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
6 dl vatten
1 frp kokta röda linser
1 st grönsaksbuljong
1.5 tsk salt
3 st tomater
2 st röd paprika
1.5 st rödlök
1 msk neutral olja
1 msk honung
1 frp koriander, fryst
1 frp flagad mandel
1 burk mango chutney
2 dl matlagningsyoghurt


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Koka 2 dl ris (gärna jasminris) enligt anvisning på förpackningen. 3. Skala och tärna 1 sötpotatis och 1 bakpotatis (2x2 cm). Finhacka 3 vitlöksklyftor och 1 röd chili. 4. Hetta upp 2 msk neutral olja i en rymlig stekgryta. Tillsätt 1 tsk spiskummin, 1 tsk garam masala och allt skuret. Fräs 3-4 min på medelvärme. 5. Tillsätt 6 dl vatten, 1 förp röda linser (sköljda och avrunna), 1 tärning grönsaksbuljong och 1 tsk salt. Låt koka under lock 10-12 min, eller tills potatisen är mjuk. 6. Skär 3 tomater, 2 röda paprikor och 11/2 rödlök i grova bitar. 7. Lägg allt i en smord ugnsform. Ringla över 1 msk neutral olja, 1 msk honung, i tsk garam masala och 1/2 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 10-12 min, eller tills grönsakerna fått färg. 8. Vänd ner de rostade grönsakerna och i ask koriander i grytan. Rosta 1 påse flagad mandel i torr stekpanna och strö över grytan. 9. Servera indisk sötpotatisgryta med ris, 1 burk mango i och 2 dl matyoghurt.

Visningar: 268
Inlagt 2017-11-02 18:25:49