Receptbeskrivning

Fiskgryta med saffran

Ingredienser för
300 g potatis
1 st purjulök
1.5 dl vitt vin
3 dl creme fraiche
3 msk koncentrerad hummerfond
400 g laxfilé
200 g sockerärtor
185 g musslor
100 g skalade räkor
0.75 g saffran
salt
peppar


  35 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala, dela och koka potatisen.
Skölj och skiva det vita på purjolöken.
Koka upp purjolök, vin, creme fraiche, saffran och hummerfond i en kastrull i ca 5 minuter.
Skär laxen i bitar och sjud den i såsen under lock tills den nästan är genomkokt, ca 3 minuter.
Blanda ner potatis, ärtor, räkor och musslor i kastrullen och koka upp.
Smaka av med salt och peppar.

Visningar: 282
Inlagt 2017-11-02 18:28:42