Receptbeskrivning

Moussaka med potatis

Ingredienser för
10 potatisar, kokta
2 gula lökar, finhackade
1 vitlök, hackade
400 g köttfärs
1 msk vetemjöl
1 dl buljong från tärning
1 msk tomatpuré
1 krm timjan
salt och peppar
sås:
3 msk margarin
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
4 dl lagrad ost, riven
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Fräs lök, vitlök och färs med matfett tills färsen blir smulig. Strö över mjölet och späd med buljong. Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter. 2. Fräs matfett med mjöl i en kastrull och späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar och låt koka 10 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner osten. 3. Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera i ugnen.

Visningar: 231
Inlagt 2017-11-02 18:31:00