Receptbeskrivning
Kreolskans söndagsgryta
Ingredienser
för
600 g fläskfilé
2 st kabanosser
2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk mejram
1 msk vetemjöl
1 burk syltlök 200g
1 burk oliver svarta urkärnade 200g
1 dl Ättiksgurka hackad
1 st röd paprika strimlad
5 dl vispgrädde
2 st kabanosser
2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk mejram
1 msk vetemjöl
1 burk syltlök 200g
1 burk oliver svarta urkärnade 200g
1 dl Ättiksgurka hackad
1 st röd paprika strimlad
5 dl vispgrädde
Beskrivning
1. Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen. 2. Skär korven i skivor och bryn dem i en tjockbottnad gryta.
3. Ta upp korvarna, lägg dem åt sidan och bryn filébitarna i fettet.
4. Lägg tillbaks korvarna.
5. Krydda med salt, peppar och mejram.
6. Strö över mjölet.
7. Tillsätt syltlök, skurna oliver, hackad gurka och strimlad paprika.
8. Slå på grädden och låt koka 10 minuter.
9. Smaka eventuellt av med spad från syltlöken.
Serveras med ris.
3. Ta upp korvarna, lägg dem åt sidan och bryn filébitarna i fettet.
4. Lägg tillbaks korvarna.
5. Krydda med salt, peppar och mejram.
6. Strö över mjölet.
7. Tillsätt syltlök, skurna oliver, hackad gurka och strimlad paprika.
8. Slå på grädden och låt koka 10 minuter.
9. Smaka eventuellt av med spad från syltlöken.
Serveras med ris.
Visningar: 256
Inlagt 2017-11-16 19:21:19






0 min