Receptbeskrivning
Grön ärtsoppa med pepparrotsklick
Ingredienser
för
1 tsk rapsolja
1 st lök
600 g ärtor frysta gröna
4 dl vatten
1.5 dl mjölk
1.5 dl lätt crème fraîche
riven pepparrot
8 fullkornsbröd
peppar
1 st grönsaksbuljongtärning(ar)
1 st lök
600 g ärtor frysta gröna
4 dl vatten
1.5 dl mjölk
1.5 dl lätt crème fraîche
riven pepparrot
8 fullkornsbröd
peppar
1 st grönsaksbuljongtärning(ar)
Beskrivning
1. Hacka löken och fräs den mjuk i rapsolja utan att den tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, ärter. Låt koka 8 minuter.
2. Mixa soppan slät och tillsätt mjölk och smaksätt med peppar. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Värm och servera med minifraiche smaksatt med pepparrot. Gott till soppan är ett varmt fullkornsbröd.
Familjetips! I stället för pepparrotssmak kan man prova gräslök, dill, rökt lax eller bara en klick gräddfil i soppan.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 284
Kolhydrater: 37 g
Protein: 14,5 g
Fett: 9 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 53 E%
Protein: 21 E%
Fett: 27 E%
2. Mixa soppan slät och tillsätt mjölk och smaksätt med peppar. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Värm och servera med minifraiche smaksatt med pepparrot. Gott till soppan är ett varmt fullkornsbröd.
Familjetips! I stället för pepparrotssmak kan man prova gräslök, dill, rökt lax eller bara en klick gräddfil i soppan.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 284
Kolhydrater: 37 g
Protein: 14,5 g
Fett: 9 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 53 E%
Protein: 21 E%
Fett: 27 E%
Visningar: 363
Inlagt 2017-11-17 18:02:25

