Receptbeskrivning

Kyckling i ugn med mozzarella

Ingredienser för
4 st kycklingfiléer
grillkrydda med honungssmak
salt och peppar
lökpulver
2 frp mozzarella
70 g salami salchichon
8 st soltorkade tomater
1 dl valnötter
Champinjonsallad
150 g champinjoner
smör
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 burk kikärtor
70 g ruccola
balsamvinäger
Örtkräm
2 dl creme fraiche
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
persillade


  35 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Olja en ugnsfast form och sätt ugnen på 225°. Skiva kycklingfiléerna i cirka 3 centimeter tjocka skivor. Lägg ner kycklingen i formen, grädda och ställ in i 10 minuter. Tag ut formen och varva skivor av mozzarella och salami mellan kycklingbitarna. Strimla soltorkade tomater och hacka valnötterna. Strössla ut över kycklingen och ställ in ytterligare 25 minuter (totalt 35 minuter) i 225°C.

2. Gnugga champinjonerna rena och skär dem till kvartar. Smält smör i en stekpanna och pressa i vitlök. Ha ner champinjonerna och stek dem runt om så de får yta. Skölj kikärtorna och blanda med rucola, champinjonerna, balsamvinäger samt salt och svartpeppar.

3. Rör ihop creme fraiche med kryddor och pressad vitlök.

Visningar: 653
Inlagt 2017-11-18 17:35:52