Receptbeskrivning
Sötpotatis klyftor med grönsaks gryta
Ingredienser
för
broccoli
rödlök
brysselkål
grädde
s&p
grönsaksbuljong
söt- och vanlig potatis eller ris
olivolja/kokosolja
smör
mjöl
mjölk (vanlig, mandel, soja...)
soja
rödlök
brysselkål
grädde
s&p
grönsaksbuljong
söt- och vanlig potatis eller ris
olivolja/kokosolja
smör
mjöl
mjölk (vanlig, mandel, soja...)
soja
Beskrivning
Koka (nästintill överkoka) brysselkålen tills den är mjuk.
Mikra frysbroccoli tills den är mjuk.
Hacka rödlöken grovt (stora bitar).
Stek rödlöken, lägg åt sidan. Dela brysselkålen i halvor, stek tills dom får yta, salta och peppra, och lägg åt sidan. Stek broccolin, salta och peppra och lägg åt sidan. (Allt steks i olivolja)
Notera. du kan använda vilka grönsaker du än har; paprika, brytbönor, gullök etc.
Värm upp smör i stekpanna, vispa ned vetemjöl tills du får en tjock pasta. Tillsätt mjölk, buljong tärning (en halv till att börja med), en skvätt soja, salt och peppar, och vispa/tillsätt tills du får den konsistens och smak du önskar. Gör mer sås än du tror behövs.
Tillsätt alla grönsaker i såsen, låt puttra lite så grönsakerna suger åt sig sås.
Mikra potatis sorterna tills dom är varma och mjuka (några minuter), dela dom i klyftor och stek sedan i kokosolja tills dom fått krisp och färg. Salta och peppra.
Alternativt koka ris.
Mikra frysbroccoli tills den är mjuk.
Hacka rödlöken grovt (stora bitar).
Stek rödlöken, lägg åt sidan. Dela brysselkålen i halvor, stek tills dom får yta, salta och peppra, och lägg åt sidan. Stek broccolin, salta och peppra och lägg åt sidan. (Allt steks i olivolja)
Notera. du kan använda vilka grönsaker du än har; paprika, brytbönor, gullök etc.
Värm upp smör i stekpanna, vispa ned vetemjöl tills du får en tjock pasta. Tillsätt mjölk, buljong tärning (en halv till att börja med), en skvätt soja, salt och peppar, och vispa/tillsätt tills du får den konsistens och smak du önskar. Gör mer sås än du tror behövs.
Tillsätt alla grönsaker i såsen, låt puttra lite så grönsakerna suger åt sig sås.
Mikra potatis sorterna tills dom är varma och mjuka (några minuter), dela dom i klyftor och stek sedan i kokosolja tills dom fått krisp och färg. Salta och peppra.
Alternativt koka ris.
Visningar: 356
Inlagt 2017-11-25 12:07:05